0
18/09/2017 - 0 kommentarer

Å balansere dine chakra

Posted by Cathrine-Devida

Her finner du våre chakrasmykker

Det å balansere chakraene dine forbedrer din helse og velvære, fysisk, mentalt og følelsesmessig.
Alle kan lære hvordan de gjør dette og oppleve en langvarig følelse av velvære hver dag av deres liv.

Chakraene er hjul av lys plassert over hele kroppen vår. Vi har tusenvis av dem i kroppen vår, men de syv store er plassert langs ryggraden fra roten til kronen av hodet. Hvert chakra er representert med en av regnbuens farger som er:  rødt, oransje, gul, grønn, blå, indigo og fiolett.

   
Kron Chakra - toppen av hodet - Fiolett/klar og gjennomsiktig
    
Tredje Eye. Over og mellom øyenbrynene - Indigo
   
Hals Chakra - Nedre del av halsen - Blå
    
Hjerte Chakra - Senter for brystet - Grønn
    
Solar Plexus Chakra - Like over navlen - Gul
    
Sakral chakra/navle chakra  - Rett under navlen - Orange
    
Rot Chakra - Nederste del av ryggraden - Rød

Chakraene er  kraftstasjonene i kroppen vår. Gjennom dem strømmer livsenergi. Når de er i balanse er du frisk og sunn. Hvert chakra er forbundet med ulike deler av oss, og de må spinne helt i balanse for at vi skal ha energi og føle oss friske og opplagte.

Chakraene absorberer energien som kommer fra våre tanker, følelser og det som skjer utenfor kroppen vår. Disse vibrasjonene/energiene blir på en måte matet inn i kroppen vår.  Kroppen påvirkes av kvaliteten på den energien som går gjennom chakraene. For eksempel, hvis vi har negative følelser, vil vi filtrere negativ energi gjennom våre chakraer og inn i kroppen vår. Over tid kan dette gjøre kroppen vår syk. Våre chakraene kan også absorbere energi fra omgivelsene. Andres negative følelser eller et rom fullt av rot vil produsere en usunn energi som vi absorberer.

Vi kan ikke unngå å komme i kontakt med negativ energi eller følelser av nedstemthet, men det er mye vi kan gjøre for å endre våre følelser fra det  negative til det positive,for å beskytte oss selv mot skadelig energi fra miljøet rundt oss. Nøkkelen er å holde våre chakraer i tipp-topp stand. De må med andre ord spinne med balanse. Chakra balansering er litt som en vår-rengjøring av chakraene. Det finjusterer dem også.

Det er verdifull tid å tilbringe noen minutter i sengen for å balansere chakraene, før du står opp om morgenen. Det er en flott måte å starte dagen på, slik at du føler deg full av liv, positivitet og håp. Å balansere chakraene dine før du sovner om kvelden vil roe deg ned, lette ditt sinn og fremme en god natts søvn. Hvis du ønsker å gjøre det i løpet av dagen, må du finne en rolig plass og litt tid for deg selv. Jeg bruker toalettet hvis jeg ikke har noe annet sted å være for 5 minutters privatliv. : ))

Hvert chakra er forbundet med ulike kroppsdeler og følelser. Se nedenfor. 

Rot chakra - Overlevelse, sikkerhet, energi, tillit, kraft til å oppnå mål.
Deler av kroppen rot virker på: Skelett, ben, ryggrad, tykktarm
  
Sakral/navle chakra - Følelser, Selvbevissthet, Selv kjærlighet, Kreativitet
Deler av kroppen navle virker på:  nyrer, blære og kjønnsorganer
  
Solar Plexus Chakra - Personlighet, selvrespekt og selvtillit
Deler av kroppen solar virker på: Fordøyelsessystemet, tynntarmen, huden og nervesystemet
   

Hjerte Chakra - kjærlighet, medfølelse, deling og tilgivelse
Deler av kroppen hjertechakra virker på:  Hjerte, bryst, lunger, armer, hender og sirkulasjon

Hals Chakra - kreativ selvutfoldelse, kommunikasjon og inspirasjon
Deler av kroppen halschakra virker på: hals, nakke, nese, munn og tenner

Tredje øye Chakra - Intuisjon, forståelse, innsikt og selvrealisering
 
Deler av kroppen tredje øye chakra virker på: øyne, ører,  nedre del av skallen og nervesystemet.
   

Kron Chakra - ''å vite", helhet, perfeksjon, opplysning, samhold og spiritualitet.
Deler av kroppen kronchakra virker på: Øvre del av hodet og  Huden våres.


Det finnes ulike metoder for å balansere chakraene.  Fargede krystaller og steiner brukes til å stimulere de syv chakraene.

Vi er laget av energi og alt er energi. Stenene er også energi. Selv forskere erkjenner at vi har det vi kaller nullpunkts energi. Denne energien kan også sees i regnbuens farger rundt oss, som et pulserende elektromagnetisk energifelt rundt vår aura.

Noe som er  viktig å forstå er at chakraene spinner ulik vei på menn og kvinner. Det er spesielt viktig å vite for behandlere. Her er en liten oversikt over hvilken vei de forskjellige chakraene spinner på kvinne og mann. Vi husker fra tidligere i artikkelen at chakraene er som hjul som spinner rundt.

Vi arbeider
på forsiden av kroppen når chakraer skal balanseres

* Rot chakra 
Mann
spinner til høyre
Kvinne
spinner til venstre

* Sakral/ Navel chakra
Mann spinner til venstre
Kvinne spinner til høyre


*
Solar Plexus Chakra 
Mann
spinner til høyre
Kvinner spinner til venstre

* Hjerte Chakra 
Mann
spinner til venstre
Kvinne spinner til
høyre

* Hals Chakra 
Mann
spinner til høyre
Kvinne
spinner til venstre

* Tredje øye chakra
Mann spinner til venstre
Kvinne spinner til høyre


* Kronechakraet (toppen av hodet)
Mann spinner til høyre
Kvinne spinner til venstre


Du kan bruke et chakrasmykke for å holde dine chakraer i balanse. Du er da ikke så mottakelig for negative vibrasjoner. Smykket må imidlertid renses ved jevne mellomrom. Du kan også legge på en sten med chakraens farve på de punktene tegningen viser nedenfor.Vi har et sjele chakra over kronchakra. For å balansere dette skal du bruke hvite stener. Indigo Kyanitt responderer også fantastisk med dette chakra.

Kronchakra:
Plasser en
fiolett krystall eller klar kvartskrystall like over toppen av hodet. Dette vil integrere og balansere alle aspekter av selvet - fysisk, psykisk, følelsesmessig og åndelig, og vil fremme positive tanke mønstre, inspirasjon og fantasi. Klar bergkrystall er fin å bruke
 
Tredje øye Chakra: Plassere en indigo eller mørk blå krystall i midten av pannen
å fremme intuitive ferdigheter og minne og for å øke forståelsen og selverkjennelse. Ametyst og lapis lazuli er fine stener å bruke.

Hals
Chakra: Plasser en lys blå krystall ved nedre del av halsen for å bringe fredfylthet, lette kommunikasjon, vanskeligheter, problemer og å fremme selvutfoldelse. Akvamarin og blondeagat er fine stener å bruke her.

Hjerte Chakra
: Plasser en grønn krystall på  midten av brystet for å fremme en følelse av ro, skape en følelse av retning i livet og å balansere ditt forhold til andre og verden forøvrig. En rosa stein kan legges på for emosjonell healing og klarhet. Aventurin og grønn jade er fine stener til hjertechakra. Rosa stener som rosenkvarts og rosa kunzitt er hjertestener.

Solar Plexus Chakra: Plasser en gul krystall mellom navlen og brystkassen for å redusere angst, tømme tankene og forbedre din tillit og selvtillit. Citrin og gul kalsitt kan brukes på dette chakra.

Navel/sakral
Chakra: Plasser en oransjefarget krystall på nedre del av magen. Dette vil balansere din kreativitet, og slippe stress og blokkeringer i livet ditt som hindrer  blant annet nytelse. Både seksuellt og på andre områder. Karneol reagerer positivt på dette chakra

Rot
Chakra:Plasser en rød eller svart krystall nær bunnen av ryggraden mellom bena. Du kan alternativt plassere to røde steiner av samme type øverst på hvert ben. Dette vil balansere din fysiske energi og gi motivasjon. Du får hjelp til å være praktisk, ryddig og jordet. Din seksualitet får også drahjelp. Dette chakra får deg til å være i den virkelige verden. Hvis du skal tjene mye penger eller ha overflod i livet, må dette chakra være i balanse.
Jeg bruker rød granat eller svart onyx på rot.

Copyright Cathrine-Devida Kristiansen 2012
Leave a reply
Optional, for replies
No comments posted yet, check back soon.
Reiki 5-18. Grand Master Innvielser
kr 2 000,00 kr 2 500,00
Reiki 5-18. Grand Master Innvielser
Det er 13 Grand MasterDegree manualer,innvielser i Reiki. Reiki-nivå 5 til 18 er ikke en del av det tradisjonelle Usui Reiki-systemet, eller undervisningen av Reiki-grunnlegger, Mikao Usui, men disse fantastiske tilnærmingene har svært dype og kraftige energier. Disse Reiki Grand Master Gradene refereres...
Detaljer
Tilbud
Pages
http://www.stensmykker.com/index.aspx?pageid=63958&clear=1/sitemap.aspx?shopkeeper=6856